Power Substation brenner ut som Abkhazia Bitcoin Mining Woes Worsen

Abkhasias kryptodriftrelaterte kaos treffer smeltepunkt – bokstavelig talt – med en kraftstasjon som overopphetes og til slutt brenner av legitime og ulovlige gruvearbeidere som nekter å bremse innsatsen.

Som tidligere rapportert, har anarkiske scener blitt vanlige i den de facto sørlige Kaukasus-staten, med parlamentarisk høyttaler som forteller historien om en gruppe landsbyboere som tok loven i egne hender og slo ut gruvearbeidere. Blackouts og brownouts har brakt hele samfunn til stillstand midt i fallende temperaturer.

Regjeringen har gått frem og tilbake med politikk om forbud mot Bitcoin Up, men avløpet på nettet har nå blitt for varmt til å håndtere – med Sputnik Abkhazia rapporterte at eksperter fra „alle grener“ av energileverandøren Chernomorenergo ble kalt ut til å jobbe gjennom hele helgen , dag og natt, for å kontrollere og deretter reparere skader forårsaket av en brann i Sukhum-1-stasjonen.

Hendelsen skjedde klokka 05.20 lokal tid lørdag 5. desember, med distribusjonslinjer, kraftceller og mer brent til en aske.

Nødkraftarbeidere ble kalt inn for å utføre reparasjoner, med flere av nasjonen stupte i mørket.

Krafteksperter fortalte det samme medieuttaket at de viktigste synderne for strømavløpet var mindre sannsynlig store kryptodriftbruk – og i stedet sannsynligvis mindre operatører som kjører „fem til ti“ gruvedrift per hjem.

Denne gruppen er mye vanskeligere å spore enn ulisensierte gårdsoperatører som kjører hundrevis av rigger om gangen.

Tusenvis av mennesker har stått uten makt i lengre perioder av dagen da politikere fortsetter å krangle på jakt etter en løsning.

I en nylig Radio Free Europe / Radio Liberty-rapport ble Rimma Khashba, en 67 år gammel innbygger i Sukhumi, sitert for å si at livet hadde vært „lettere“ i de tunge tidene „etter krigen“ i 1992-1993, og forklarte ,

“Vi må venne oss til timeplanen de dikterer til oss. Det er veldig vanskelig fordi det er konstant: Lysene er på, vannet er av; vannet er på, lysene er av. Eller internett går av. Du kan ikke engang slå på vaskemaskinen for å vaske. „